Splošni pogoji

Ponudnik: PRIMA FILTERTEHNIKA D.O.O.

Sora 42a
1215 Medvode
MŠ: 3455734000
DŠ: SI17849438
TRR: SI56 2900 0005 0878 685, odprt pri UNICREDIT BANKI Slovenija (SWIFT BIC koda: BACXSI22)

Splošni pogoji poslovanja ponudnika sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.

PRIMA FILTERTEHNIKA d.o.o. je ponudnik tega izdelka, ki se oglašuje in prodaja na www.filtrizadom.com. v nadaljnem besedilu “ponudnik”. Svetujemo vam, da pred uporabo in nakupom pazljivo preberete v nadaljevanju navedene pogoje. Z uporabo spletne strani oziroma z nakupom izdelkov ponudnika izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ponudnika ne strinjate, vas prosimo, da ne kupujete izdelkov ponudnika.
Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev na spletnem mestu prima-filtertehnika.si kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si te pogoje ogledujete redno, pred vsakim nakupom izdelkov ponudnika.

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje tudi delovanje nakupnega procesa ponudnika, kot tudi pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med ponudnikom in uporabnikom kot kupcem izdelkov ponudnika. Z nakupom izdelka uporabnik ali obiskovalec postane kupec.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bodo uporabniku pred nakupom vselej na voljo:

 • podatki o identiteti ponudnika  (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana)
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. Storitev ponudnika, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev ponudnika
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave
 • informacije o načinu plačila
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe ponudnika
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi ponudnika za stike z uporabniki /obiskovalci / kupci

 

Cene

Vse cene izdelkov ponudnika so v spletni trgovini prima-filtertehnika.si navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Ponudnik je zavezanec za DDV v skladu z ZDDV-1.

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih, razen če je izrecno navedeno drugače.

Cene so predstavljene kot Spletne cene in Akcijske cene. Spletna cena je redna cena brez popustov in velja za izdelke ponudnika, ki niso v akciji (nimajo zapisane akcijske cene) v primeru takojšnjega plačila na transakcijski račun ponudnika ali plačila po povzetju. Akcijska cena je spletna cena s popusti in velja za izdelke ponudnika, ki so v akciji (imajo zapisane akcijske cene) v primeru takojšnjega plačila na transakcijski račun ponudnika ali plačila po povzetju. Tako na spletno, kot tudi akcijsko ceno so možni pribitki, glede na izbrani način plačila.

Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Ponudba velja po teh pogojih do razprodaje zalog. Zaradi narave poslovanja, preko svetovnega spleta, se ponudba ponudnika aktualizira in spreminja pogosto in hitro. Kljub velikim prizadevanjem in naporom, da bi ponudnik zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo ponudnik:

 • uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov;
 • oziroma uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.

 

Načini plačil

PO PREDRAČUNU NA TRANSAKCIJSKI RAČUN(preko elektronske banke, bančenga okenca ali pošte)

Kupnino za naročeno blago se poravna po predračunu na ponudnikov transakcijski račun, ki je naveden v predračunu.Pri plačevanju preko Univerzalnega plačilnega naloga (UPN) je potrebno vnesti kodo namena: OTHR ter se v referenci sklicevati na številko ponudbe.

Dobavni rok prične teči z dnem zaznave prejema sredstev na ponudnikov transakcijski račun. Rezervacija naročenih artiklov se opravi nemudoma po izvedenem nakupu, rok plačila predračuna je tri (3) dni, tako dolgo velja tudi rezervacija za naročene artikle. Po poteku roka za plačilo, oziroma najkasneje sedem delovnih (7) dni od dneva poslanega predračuna, se naročilo stornira in rezervacija sprosti. V rok plačila se NE štejejo dnevi praznikov in vikendov. V kolikor ponudnik prejme plačilo po izteku roka veljavnosti predračuna in ni potrdil podaljšanja veljavnosti in plačila predračuna, ni dolžan vrniti plačane kupnine, v primeru, ko je zaradi sprostitve rezervacije dotični artikel prodan ali ga več ni na zalogi.

Z GOTOVINO PO POVZETJU

Kupnino za naročeno blago se poravna v gotovini dostavljalcu ponudnikove dostavne službe. Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v naročilu, in držijo, razen če ni kasneje kako drugače dogovorjeno oz. gre za vnovično/ponovno dostavo. V primeru neprevzema bo ponudnik postopal v skladu s splošnimi pogoji poslovanja!

Naročila in koraki nakupa

Podatki o sklenjeni pogodbi oz. o oddanem naročilu so shranjeni pri ponudniku. Dosegljivi so v podatkovni bazi ponudnika (dostop osebno, preko e-pošte ali po telefonu). Pogodba se lahko sklene v slovenskem jeziku. Pogodbo oz. naročilo je možno skleniti po elektronski pošti ali preko spletne trgovine. Popravke ali dodatke k naročilu se lahko ponudniku posreduje po elektronski pošti.

NAROČILO SPREJETO

Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od ponudnika po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. V roku 2 ur od prejema tega obvestila ima uporabnik (kupec) možnost preklicati naročilo brez posledic. Razen možnosti preklica uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila.

NAROČILO POTRJENO

Če uporabnik (kupec) naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko (v kolikor obstaja). Ob potrditvi naročila ponudnik uporabnika (kupca) po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave. Kupoprodajna pogodba o nakupu naročenih izdelkov med uporabnikom (kupcem) in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

NAROČILO ODPREMLJENO

Ponudnik v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti uporabnika (kupca).

V primeru, da uporabnik (kupec), ki je izbral način plačila po povzetju, pošiljke ne prevzame in ne plača, se to šteje za kršitev sklenjene pogodbe – ponudnik ima pravico sprožiti postopek izterjave.

PREKLIC NAROČILA

Kupec lahko prekliče naročilo v roku dveh ur od oddaje naročila po elektronski pošti. Po preteku dveh ur mora preklic naročila opraviti preko telefona še isti dan, ko je bilo naročilo opravljeno.V elektronskem sporočilu morajo biti obvezno navedeni naslednji podatki:

 1. V naslovu sporočila: Preklic naročila
 2. V vsebini sporočila:  a) številka naročila b) ime in priimek kupca c) naslov kupca

Ponudnik si pridružuje pravico odstopa od pogodbe s kupcem, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oz. sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.V primeru tehničnih težav strežnika, lahko pride do delnega ali celotnega nepravilnega prikaza spletne strani ali ponudbe.

V primeru naročila izdelka z očitnimi nepravilnimi podatki je ponudnik zavezan, da kupca o napaki takoj obvesti in se sporazumno dogovori o spremembi naročila oziroma o storniranju.

KUPOPRODAJNA POGODBA

Ponudnik uporabniku, ki kupi njegov izdelek, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški in pojasnilom o pravici do odstopa od nakupa z vrnitvijo kupljenega izdelka, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za uporabnika (kupca).

Dobavni rok

Ponudnik se bo potrudil, da bo blago dostavljeno kupcu v navedenih rokih, najkasneje v 30 dneh od oddaje naročila. Po oddaji naročila je uporabniku (kupcu ) poslano elektronsko obvestilo, ki vsebuje potrditev naročenih artiklov in skupno ceno.

Dobavni rok začne teči s prejetjem elektronskega obvestila, ki potrjuje naročilo s strani ponudnika. V primeru, da blago, ki ga je uporabnik (kupec) naročil, ni več dobavljivo, ponudnik kupcu nemudoma pošlje elektronsko obvestilo, mu predstavi ostalo ponudbo za morebitno zamenjavo ali sporoči dobavni rok za naročene izdelke. Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v času do dobave naročila le tega stornira ali zavrne če ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti.

Dostava

Dostavo naročenega blaga opravlja ponudnikov pogodbeni partner, dostavna služba ponudnika.

Pogodbeni partner ponudnika za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil hitreje ali učinkoviteje.

Naročeno blago, ki je na zalogi, bo odposlano v roku dveh delovnih dni po prejetem naročilu, oziroma po prejetem plačilu, če je naročnik izbral plačilo po predračunu. V primeru naročenega blaga – izdelkov na povpraševanje, ponudnik po elektronski pošti obvesti kupca o nameravanem roku dobave in dostave.

Dostava se vrši na naslov, ki ga kupec navede ob prijavi ali naročilu. Priporočljivo je, da kupec navede naslov in telefonsko številko (GSM), kjer je dosegljiv.

Cena za neomejeno število artiklov po vsej Sloveniji znaša 2,75€ (vključuje DDV). Za naročila nad 80 EUR (bruto) se poštnina ne zaračunava. Dostava velja za področje Slovenije. Za dostavo izven države Slovenije se je potrebno dogovoriti po telefonu oz. elektronski pošti. Pri prevzemu odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku, kar znaša 0,96 €.

V primeru, da kupec, ki je izbral način plačila po povzetju, pošiljke ne prevzame in ne plača, se to šteje za kršitev sklenjene pogodbe – ponudnik ima pravico sprožiti postopek izterjave.

Ponudnik oz. od njega pooblaščena dostavna služba, si pridržuje na primeren način preveriti istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj je s tem zagotovljena izročitev naročenega blaga pravemu naročniku.

Vračilo blaga

Uporabnik (kupec) lahko v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) v roku štirinajstih (14) dni od prejema blaga v pisni obliki kontaktni elektronski naslov najprej najavi vrnitev kupljenega blaga, nato pa po dogovoru s prodajalcem, vrne blago najkasneje v roku štirinajstih (14) dni od prejema blaga. S tem uporabnik (kupec) tudi uradno odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev.

Rok začne teči naslednji dan po prevzemu blaga. Izdelki morajo biti vrnjeni v roku 14 dni po obvestilu o odstopu od pogodbe. Stroške vračila krije uporabnik (kupec).

Pred vračilom mora kupec ponudnika obvestiti preko elektronske pošte ali ga kontaktirati na telefonsko številko za dogovor o najboljšem načinu vračila. Kupec lahko izdelek vrne preko pošte ali dostavne službe. Pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema. Priporočljivo je, da se kupec pred vračilom obrne na ponudnika za posvet o tem, kateri način vračila je najprimernejši.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti ponudniku nepoškodovane, neoprane in nespremenjene in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). V primeru vračila blaga preko pošte ali dostavne službe je potrebno originalno škatlo zaviti v papir ali folijo, da se le-ta pri pošiljanju ne poškoduje. Vračilu je potrebno priložiti kopijo računa.

V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevni ali so izdelki poškodovani, rabljeni, brez originalne embalaže ali je ta poškodovana, si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne ali zaračuna ustrezno odškodnino. Za vrnjene izdelke ponudnik uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska opravi ponudnik  na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca). Koriščeni darilni bon ponudnik vrne v obliki dobropisa.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. V primerih, kjer je zahtevana registracija je za varnost odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

Varstvo otrok

Ponudnik preko www.filtrizadom.com ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Odgovornost ponudnika in uporabnika (kupca)

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so v njegovi pristojnosti in so objavljeni na www.filtrizadom.com, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni na www.prima-filtertehnika.si . V takem primeru bo ponudnik uporabnika (kupca) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj na www.filtrizadom.com, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ponudnik od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri pogodbenem partnerju, ki za ponudnika opravlja storitev dostave. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo enoto dostavljalca v enakem stanju, kot ga je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Ponudnik bo skupaj s pogodbenim partnerjem za dostavo poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Odgovornost lastnika in upravljalca www.prima-filtertehnika.si

Lastnik in upravljalec www.filtrizadom.com  na splošno in v poslovnem odnosu ali sporu, ki nastane med ponudnikom in uporabnikom (trgovcem) ni v nikakršnem primeru odškodninsko odgovoren za škodo, ki lahko nastane ponudniku ali uporabniku (kupcu) zaradi nepravilne, nevestne ali neprimerne uporabne www.prima-filtertehnika.si. z obeh strani. Lastnik in upravljalec www.filtrizadom.com  ima pravico, da se vplete v poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom (trgovcem) v primerih, ko bi zaradi kakršnihkoli razlogov lahko nastala gospodarska ali družbena škoda na www.prima-filtertehnika.si oziroma bi vplet v poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom pripomogel k hitrejši in učinkovitejši rešitvi spora med ponudnikom in uporabnikom (kupcem).

Neprevzem izdelkov

Naročene artikle je kupec dolžan prevzeti v 8 dneh od prejema elektronskega obvestila o zaključenem naročilu, sms potrditvi opravljenega naročila (če obstaja) ali potrditvi po elektronski pošti. V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na pošti ali v enoti pogodbenega partnerja za dostavo (14 dni) vrnjeni na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Uporabnik (kupec) je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov dodatnega pošiljanja/vračila artiklov podjetju, za plačilo nastale gospodarske škode zaradi nezmožnosti oglaševanja naročenih artiklov, ki so bili 14 dni ali več v distribuciji ter pogodbene kazni. V primeru neprevzema se primer preda pravni službi, ki bo po našem pooblastilu nadalje urejala izplačilo in izterjavo nastalih stroškov in škode! Višina pogodbene kazni za neprevzem naročenih artiklov oziroma prepozno stornirano naročilo znaša 20€ (za naročila v vrednosti do 50€) in 40€ (za naročila v vrednosti nad 50€) plus stroški neprevzema 8€ (2x poštnina, stroški pakiranja, stroški embalaže, administrativni stroški).

Pritožbe, spori in uporaba prava

Ponudnik spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Ponudnik ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na trgovina@filtrizadom.com Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov trgovina@filtrizadom.com Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.
Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Varovanje podatkov in zasebnost

Registracija (če možnost registracije obstaja) in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino ponudnika je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev ponudnika, lastnika ali upravljalca www.filtrizadom.com. Ponudnik, lastnik ali upravljalec www.filtrizadom.com  ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z osebnimi podatki uporabnika (kupca). Osebni podatki uporabnika (kupca) ne bodo nikoli uporabljeni, če se uporabnik (kupec) ne strinja z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih ponudnik hrani o njih, preko njihovega uporabniškega računa (samo v primeru da obstaja opcija registracije). Ponudnik, lastnik ali upravljalec www.prima-filtertehnika.si bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Ponudnik, lastnik in upravljalec www.filtrizadom.com se zavezujejo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika (kupca).
Uporabnikovi (kupčevi) podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik (kupec) sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla (samo v primeru da obstaja možnost registracije).

Ponudnik na spletnem mestu uporablja različne varnostne tehnologije za zaščito uporabnikovih podatkov in zasebnosti.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo njegovo poslovanje, del poslovanja, ki je povezan z www.prima-filtertehnika.si, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem in nakupovanjem preko spleta, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike (kupce) na primeren način pred nakupom. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Uporabnik (kupec), ki se s spremembami in/ali dopolnitvami teh Splošnih pogojev poslovanja ne strinja, mora v roku osmih dni od objave obvestila o spremembi in/ali dopolnitvi Splošnih pogojev poslovanja preklicati svojo registracijo (če možnost registracije obstaja), sicer se po izteku tega roka šteje in nasproten dokaz ni dopusten, da uporabnik (kupec) spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja sprejema. Preklic registracije (če ta obstaja) se naredi tako, da uporabnik (kupec) s pisno izjavo ponudniku sporoči preklic. Ponudnik lahko splošne pogoje spremeni brez odobritve lastnika in upravljalca www.prima-filtertehnika.si .

Avtorske pravice

Ponudba ponudnika na www.filtrizadom.com in vsi podatki, opisi izdelkov, programska koda, tehnologije, slike artiklov in grafika ter ostali nenašteti elementi prikazani na spletnem mestu uporabnika so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika in lastnika ali upravljalca www.filtrizadom.com. Blagovne znamke in logotipi priznanih in nepriznanih podjetij so v njihovi lasti.Splošne pogoje poslovanja je sprejelo podjetje PRIMA FILTERTEHNIKA d.o.o., Sora 42a, 1215 Medvode, dne 18. 4. 2014