Voda predstavlja najpomembnejšo tekočino v našem domu, zato je njeni čistosti potrebno posvetiti posebno
pozornost. Poskrbite za čisto vodo, še preden ta vstopi v vaš dom. Velikokrat se zgodi, da pride voda do
končnega uporabnika bistveno slabše kvalitete, kot je na samem viru. Vzrok temu je lahko dotrajanost
vodovodnega omrežja, dolga povezava ali slaba priprava vode, npr. preveliko doziranje klora. Odgovor so vodni filtri! Ker se ljudje
vedno bolj zavedamo pomena čistosti vode, se številni uporabniki odločajo za namestitev hišnih filtrirnih
sistemov, ki se jih vgradi bodisi za celotne objekte bodisi samo za določen namen.

S hišnimi filtrirnimi sistemi rešujemo naslednje najpogostejše težave:

 • Slab vonj ali okus vode zaradi prevelike količine klora – filtrirni sistem je navadno sestavljen iz mehanskega in ogljenega filtra; ta zadrži neželen vonj in okus po kloru. Na željo uporabnika vam dobavimo tudi dodaten filter, ki se ga zmontira v kuhinji in je namenjen samo pitju vode.
 • Vodni kamen v vodi – vodni kamen povzroča številne nevšečnosti, kot so pojavljanje belih lis na pipah in koritu,obloge na bojlerjih, mašenje cevi ipd. Vodni kamen nevtraliziramo z dodajanjem polifosfatov v vodo ali s pomočjo magnetnih filtrov. S tema dvema načinoma probleme z vodnim kamnom omilimo, ne pa izničimo. Če želite vodni kamen odstraniti, je najboljša rešitev montaža ionske mehčalne naprave.
 • Pesek in drugi grobi delci v vodi, ki se nabirajo v ceveh, na perlatorijih ali na toplotnih izmenjevalcih. Za učinkovito filtracijo teh nečistoč vam ponujamo samoizpiralne filtre.
 • Vonj in pojavljanje mikroorganizmov v vodi - s temi težavami se soočajo predvsem tisti, ki uporabljajo deževnico, lokalno ali lastno zajetje vode, vrtine, ljudje na oddaljenih lokacijah (gorske koče in vikendi). Priporočamo vgradnjo filtrirnega sistema za celoten objekt, ki je sestavljen iz filtra za filtriranje delcev, za njim pa se montira UV dezinfekcijska naprava, ki uničuje mikroorganizme.

Zakaj izbrati centralni filtrirni sistem?

 • Prefiltrirate vso vodo, ki vstopi v vaš dom, saj je centralni filtrirni sistem vezan na vašo glavno vodovodno linijo.
 • Stroškovno učinkovit način za filtriranje vse vode v vašem domu.
 • Odlična rešitev za odstranjevanje usedlin, delcev in ostalih snovi iz vode v vašem domu

Za vas imamo preprosto in ugodno rešitev, s katero boste poskrbeli za svoje zdravje in zaščitili vodovodno
napeljavo. PRIMA centralni filtrirni sistem vam zagotavlja vodo, očiščeno mehanskih delcev, kot so pesek, mulj, mivka in klor. Prav tako bo ob pravilni rabi voda boljšega okusa in vonja.

Sestavljeni filtrirni kompleti se vgradijo na vhodu vode v objekt.

Zaradi robustne izdelave in kvalitetnega ohišja, ki ga vlaga ne moti, se lahko montirajo tudi v jašku. Priporočamo jih uporabnikom vodovodne vode, lastnih zajetij in kapnic. Kompleti so lahko sestavljeni iz enega ali več ohišij, v katere se vgradijo filtrirni elementi glede na zahteve filtracije. Velikost in sestava kompleta je odvisna od porabe ter onesnaženosti vodovodne oziroma meteorne vode. Iz vode lahko odstranijo mehanske delce, lahko ji izboljšajo tudi okus ali preprečijo nalaganje vodnega kamna.

Filtrirni kompleti so lahko sestavljeni iz zaporedno postavljenih več filtrirnih vložkov, ki imajo različne filtracijske funkcije – čiščenje mehanskih delcev, mulja, klora, slabega vonja ali okusa. Pri filtraciji tako grobih kot finih delcev je potrebna postopna filtracija oziroma vgradnja več zaporednih filtrov, sicer prehitro pride do zamašitve finega filtra. Grobi mehanski oz. peščeni delci v vodi so velikosti nad 50 mikronov, ki jih odstranjujemo s pralnimi mrežicami, s pralnimi diski, z avtomatskimi samoizpiralnimi filtri, z avtomatskimi peščenimi filtri. Fini mehanski delci (5 – 50 mikronov) se v vodi ne posedajo in jih vidimo kot motnost vode. Za njihovo odstranitev uporabljamo polipropilenske filtrirne vložke, fine filtrirne vreče, avtomatske filtre s posebnimi mediji. Z dodatno vgradnjo sistema za UV dezinfekcijo poskrbimo za mikrobiološko neoporečnost vode. Na voljo so sestavljeni kompleti raznih velikosti za različne pretoke oziroma porabo.

Filter za akvarij

109,90 
Filter za akvarij je moderen tri stopenjski filtrirni sistem, ki deluje na principu reverzne osmoze. Opremljen je z dvema predfiltroma in membrano za reverzno osmozo. Celoten sistem je nameščen na pritrdilno ploščo. Sistem zagotavlja čisto vodo z nevtralno pH vrednostjo brez drugih substanc. Primeren je za uporabo gojenja večine morskih in sladkovodnih rib. *osmotsko filtrirana voda zakisli zaradi CO2 v zraku in njen PH se zniža
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

Filter za pralni/pomivalni stroj

6,90 
Filter za zaščito pralnega stroja
 • Ščiti pred nabiranjem vodnega kamna v pralnem ali pomivalnem stroju.
 • Podaljša življenjsko dobo pralnega/pomivalnega stroja.
 • Pomaga odstranjevati obstoječi vodni kamen.
Ta sodobni filter se namesti na vstopu hladne vode v pralni ali pomivalni stroj. Vsebuje polifosfate, ki ščitijo pred nabiranjem vodnega kamna in rjavenje armatur. Polifosfati tudi progresivno topijo obstoječi vodni kamen. Kompatibilen z večino pralnimi/pomivalnimi stroji na trgu.
 • Preprečuje nabiranje vodnega kamna.
 • Raztaplja obstoječ vodni kamen.
 • Podaljša življenjsko dobo naprav.
 • Izboljša učinkovitost detergentov.
 • Preprosta namestitev.
 
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

Filtrirni vložek CTO ogljeni 10″ 10 mikronov

15,25 
Ogljeni filtrirni vložki so namenjeni fini filtraciji vode in odstranjevanju organskih onesnaževalcev. Prav tako so namenjeni izboljševanju vonja in okusa vode. Ti filtrirni vložki odstranijo do 99 % klora, klorovih spojin, vonjav, pesticidev, herbicidev in veliko drugih neželenih snovi. Filtrirni vložek se menja 1-2 x letno, oziroma odvisno od porabe in kvalitete vode.
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

Ionski mehčalec vode

719,80 890,90 
Mehčanje z ionskim mehčalcem vode je edini ekonomsko sprejemljivi način mehčanja vode, ki dejansko odstrani vodni kamen iz vode.
Izberite možnosti

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 719,80 

Ionski mehčalec vode NA KLJUČ

1.190,00 
Pošljite nam povpraševanje na trgovina@filtrizadom.com in z veseljem vam bomo pripravili ponudbo. Ionski mehčalec vode ELBA 30 NA KLJUČ, vključuje: IONSKA MEHČALNA NAPRAVA 30 l – Avtomatska regeneracija na čas in volumen vode – Vgrajen mešalni ventil za nastavitev izhodne trdote vode – Ionski izmenjevalec z volumnom 30 L – Kapaciteta na regeneracijo: 120 m3/trdota v nemških stopinjah – Nizka poraba vode in tabletirane soli – Enostaven zaslon za upravljanje – Priklop 1 ” – Maksimalni pretok: do 3,0 m3/ – Prostor v solnici za do 75 kg soli 2 vreči: TABLETIRANA SOL 25kg  Filtrirni dvojček Montaža: Strošek montaže vključuje: - Dostava do 200 km skupne razdalje v obe smeri iz naslova Sora 42a, 1215 Medvode. Vsak naknadni km se obračuna 0,50 eur/km - Do 5 m napeljave z gibljivimi cevmi - 2 koleni - 1 ventil - Do 3 ure dela na lokaciji z enim monterjem *Dodatno potrebni materiali (alumplast cevi, by-pass,...) in dodatne ure dela se obračunajo skladno s podpisanim zapisnikom montaže po opravljeni storitvi + BREZPLAČNO VAM DODAMO ŠE:
 • dodatni filtrirni vložek naviti PP 20 mcr
 • dodatni filtrirni vložek ogleni 10 mcr
 • 25 kg tabletirane soli
 • kapljice za določanje trdote vode
*Neto cena 1190,00 eur velja za nakupe fizičnih oseb, z vključenim 9,5 % DDV. DDV za pravne osebe je 22 %.  
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

Podpultni sistem za filtracijo vode z reverzno osmozo

239,90 
Filtrirni sistem za reverzno osmozo vode je moderen, šest stopenjski sistem s tremi predfiltri, membrano za reverzno osmozo in dvema končnima filtroma. Sistem za filtracijo vode z reverzno osmozo se vse pogosteje uporablja kot rešitev za podpultno filtracijo vode. Reverzna osmoza vodo očisti usedlin, težkih kovin, bakterij in virusov. Omogočajo pitje kristalno čiste, zdrave vode. Najpogosteje se uporabljajo v podpultne omarice pod kuhinjskim koritom. Naš sistem vam omogoča filtracijo do 280 litrov vode dnevno z nevtralno pH* vrednostjo. *osmotsko prečiščena voda zaradi CO2 v zraku zakisli in posledično se njen pH zniža Koristi sistema:
 • 6 stopenjska filtracija.
 • Opremljen s filtrirnimi vložki za alkaliziranje, mineralizacijo in ionizacijo vode.
 • Ugoden in okolju prijazen.
 • Odstrani do 98 % vseh nečistoč iz vode, ki jo filtrira.
 • Za popoln okus hrane in pijače.
 • Kompatibilen z večino filtrirnimi vložki na trgu.
Osmotska voda je okolju prijaznejša kot voda iz plastenk, hkrati pa na dolgi rok tudi prihranite. Set vključuje:
 • Sistem za reverzno osmozo
 • Ločeno pipo
 • Rezervoar za vodo
 • Set konektorjev
 • Navodila za namestitev
 
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

Trojček 10″

124,90 
PRIMA trojček je sestavljen iz treh povezanih filtrirnih ohišij, v katerih so vgrajeni filtrirni elementi, ki opravljajo posebej določeno funkcijo filtriranja, s katerimi dosežemo čisto vodo.
Izberite možnosti

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 124,90 

‘Finum tea glass system skodelica z dvojnim steklom in filtrom 200ml

13,90 
'Finum tea glass system skodelica z dvojnim steklom in filtrom 200ml je narejena iz posebnega materiala, zaradi česar se proizvod lahko uporablja za pitje čajev in tudi kave. Kombinacija visoko kakovostne plastike in nerjavečega jekla uporabniku omogoča prijetno, aromatično izkušnjo pri pitju čaja ali kave. Pokrov pa ohranja topel napitek dlje časa.
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

Antibaktrijski PP filtrirni vložek za vodo

7,20 
Eden najnaprednejših antibakterijskih filtrirnih vložkov iz polipropilena na trgu. Gre za revolucionaren izdelek na področju filtracije vode, ki predstavlja vrhunec tehnologije antibakterijskega filtriranja. Zagotavlja vodo brez nečistoč, zaščiteno pred mikroorganizmi. V primerjavi s konkurenčnimi produkti ne vsebuje nano materialov in kemijskih aditivov, ki bi lahko negativno vplivali na človeško zdravje (vnetni odziv, izpuščaji,...). Struktura vlaken se proti sredini filtra veča in s tem se izboljša kakovost filtracije, hkrati pa se podaljša življenjska doba filtra.  Ta zavezanost proizvajalca filtra k varnosti zagotavlja, da vaša voda ostane brez morebitnih nevarnosti za zdravje. Zaradi svoje visoke kakovosti, ta filter odstranjuje usedline kot so pesek, rja in druge trdne snovi v velikosti do 1 mikron.
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

BWT nadomestni filter za vrč (3+1 gratis)

27,90 
Inovativni BWT Longlife Mg2+ filter vložki so jedro BWT Namiznih Filtrirnih sistemov. So izredno dolgotrajni, saj posamezen filter prefiltrira do 20 litrov več, kot običajni filtri.

Kakšne so prednosti uporabe tega filtra za vodo?

Glavne prednosti uporabe filtra za vodo BWT Longlife Mg2 so boljši okus vode, zmanjšan okus in vonj po kloru in izboljšana vsebnost mineralov v vodi.

Kako deluje vodni filter BWT Longlife Mg2?

Ta vodni filter uporablja kombinacijo filtrirnih medijev za zmanjšanje nečistoč, kot so klor, težke kovine in usedline, hkrati pa vodi dodaja pomembne magnezijeve ione za boljši okus in koristi za zdravje.

Ali je vodni filter BWT Longlife Mg2 enostavno namestiti?

Da, ta vodni filter je zasnovan za enostavno namestitev. Običajno je opremljen z jasnimi navodili in večina ljudi ga lahko namesti brez strokovne pomoči.

Kako dolgo zdrži filter za vodo BWT Longlife Mg2?

Z enim filtrom lahko prefiltrirate približno 120 litrov vode ( če je trdota vode 15-17,8 dH). Za primerjavo, je to 120 steklenic, ki vam jih ni potrebno prenašati, oziroma 120 plastenk, ki jih ne odvržete in s tem varujete okolje.

Ali filter BWT Longlife Mg2 odstrani vse nečistoče iz vode?

Čeprav učinkovito zmanjšuje številne običajne nečistoče, kot so klor, težke kovine in usedline, filter ne bo odstranil vseh možnih onesnaževal. Za filtracijo vode so vam na spletni strani na voljo še druge rešitve, odvisne od vaših potreb. Če povzamemo, je vodni filter BWT Longlife Mg2 zanesljiva izbira za izboljšanje okusa in kakovosti vode iz pipe. Zagotavlja vrsto prednosti in je preprost za namestitev. Za zagotavljanje stalne kakovosti vode je treba upoštevati proizvajalčeve smernice in redno menjavati kartušo.
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

BWT vrč za vodo s filtrom

14,99 
Vrč za vodo BWT je vrč s filtrom za vodo, ki omogoča enostavno uporabo. Je preprost filtrirni produkt, ki hitro in učinkovito prečisti vodo in tako zaščiti zdravje celotne družine. Filtrirana voda iz vrča se lahko uporablja za pitje in umivanje, saj ima odlično zmožnost odstranjevanja klora in nečistoč iz pitne vode. Že samo klor pa lahko povzroča suho in poškodovano kožo. Tudi drugi kotlički za vodo in posoda imajo daljšo življenjsko dobo, če vanje nalivate vodo iz našega vrča. Izboljšan okus: BWT-jev postopek filtriranja ne odpravlja le neprijetnih okusov in vonjav, ki jih povzroča klor, temveč vodi doda tudi blag in uravnotežen okus, zaradi česar je bolj okusna. BWT filtri obogateni z magnezijem: Ti filtri poleg odstranjevanja običajnih nečistoč kot so klor, baker in svinec, vodo obogatijo z magnezijem, ki je za človeško telo izjemno pomemben mineral. Koristi za zdravje: Voda, obogatene z magnezijem, je lahko koristna za zdravje, saj prispeva k dnevnemu vnosu magnezija. Magnezij je bistvenega pomena za različne telesne funkcije, vključno z delovanjem mišic in živcev, zdravjem kosti in drugimi. Koristi za okolje: Uporaba vrča za filtriranje vode BWT pomaga zmanjšati porabo plastičnih plastenk za enkratno uporabo, kar prispeva k bolj trajnostnemu in okolju prijaznemu načinu življenja. Udobje: vrči BWT so uporabniku prijazni, saj ljih preprosto napolnite z vodo iz pipe, filtrirni vložek pa bo samodejno izboljšal kakovost vode, ko bo šla skozi filter.
Dodaj v košarico

Najnižja cena je enaka trenutni.

CINTROPUR filter za vodo

292,80 439,20 
Cintropur filtri so izdelani iz sintetičnih materialov najboljše kakovosti in so zato primerni za uporabo v prehranskih izdelkih in pitni vodi. Običajni filtri zadržujejo delce in v vodi netopne snovi. To povzroči padec pritiska, manjši pretok tekočine in posledično je lahko relativno hitro potrebna menjava filtra. Sistem delovanja filtrov cintropur pa je drugačen, saj delujejo po principu dvo-stopenjske filtracije, v njih pa je filtrirna vrečka, ki se jo enostavno menja. Vrtinčenje vode v teh filtrih povzroča nastanek centrifugalne sile zaradi katere se delci iz vode posedejo na dno filtra, filtrirna vrečka pa je manj obremenjena, saj se na ta način neprestano čisti.
Izberite možnosti

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 292,80