Voda predstavlja najpomembnejšo tekočino v našem domu, zato je njeni čistosti potrebno posvetiti posebno
pozornost. Poskrbite za čisto vodo, še preden ta vstopi v vaš dom. Velikokrat se zgodi, da pride voda do
končnega uporabnika bistveno slabše kvalitete, kot je na samem viru. Vzrok temu je lahko dotrajanost
vodovodnega omrežja, dolga povezava ali slaba priprava vode, npr. preveliko doziranje klora. Ker se ljudje
vedno bolj zavedamo pomena čistosti vode, se številni uporabniki odločajo za namestitev hišnih filtrirnih
sistemov, ki se jih vgradi bodisi za celotne objekte bodisi samo za določen namen.

S hišnimi filtrirnimi sistemi rešujemo naslednje najpogostejše težave:

  • Slab vonj ali okus vode zaradi prevelike količine klora – filtrirni sistem je navadno sestavljen iz mehanskega in ogljenega filtra; ta zadrži neželen vonj in okus po kloru. Na željo uporabnika vam dobavimo tudi dodaten filter, ki se ga zmontira v kuhinji in je namenjen samo pitju vode.
  • Vodni kamen v vodi – vodni kamen povzroča številne nevšečnosti, kot so pojavljanje belih lis na pipah in koritu,obloge na bojlerjih, mašenje cevi ipd. Vodni kamen nevtraliziramo z dodajanjem polifosfatov v vodo ali s pomočjo magnetnih filtrov. S tema dvema načinoma probleme z vodnim kamnom omilimo, ne pa izničimo. Če želite vodni kamen odstraniti, je najboljša rešitev montaža ionske mehčalne naprave.
  • Pesek in drugi grobi delci v vodi, ki se nabirajo v ceveh, na perlatorijih ali na toplotnih izmenjevalcih. Za učinkovito filtracijo teh nečistoč vam ponujamo samoizpiralne filtre.
  • Vonj in pojavljanje mikroorganizmov v vodi - s temi težavami se soočajo predvsem tisti, ki uporabljajo deževnico, lokalno ali lastno zajetje vode, vrtine, ljudje na oddaljenih lokacijah (gorske koče in vikendi). Priporočamo vgradnjo filtrirnega sistema za celoten objekt, ki je sestavljen iz filtra za filtriranje delcev, za njim pa se montira UV dezinfekcijska naprava, ki uničuje mikroorganizme.

Zakaj izbrati centralni filtrirni sistem?

  • Prefiltrirate vso vodo, ki vstopi v vaš dom, saj je centralni filtrirni sistem vezan na vašo glavno vodovodno linijo.
  • Stroškovno učinkovit način za filtriranje vse vode v vašem domu.
  • Odlična rešitev za odstranjevanje usedlin, delcev in ostalih snovi iz vode v vašem domu

Za vas imamo preprosto in ugodno rešitev, s katero boste poskrbeli za svoje zdravje in zaščitili vodovodno
napeljavo. Z uporabo PRIMA centralnih filtrirnih sistemov vam zagotavljamo vodo, očiščeno mehanskih delcev, kot so pesek, mulj, mivka in klor. Prav tako bo ob pravilni rabi voda boljšega okusa in vonja.

Sestavljeni filtrirni kompleti se vgradijo na vhodu vode v objekt.

Zaradi robustne izdelave in kvalitetnega ohišja, ki ga vlaga ne moti, se lahko montirajo tudi v jašku. Priporočamo jih uporabnikom vodovodne vode, lastnih zajetij in kapnic. Kompleti so lahko sestavljeni iz enega ali več ohišij, v katere se vgradijo filtrirni elementi glede na zahteve filtracije. Velikost in sestava kompleta je odvisna od porabe ter onesnaženosti vodovodne oziroma meteorne vode. Iz vode lahko odstranijo mehanske delce, lahko ji izboljšajo tudi okus ali preprečijo nalaganje vodnega kamna.

Filtrirni kompleti so lahko sestavljeni iz zaporedno postavljenih več filtrirnih vložkov, ki imajo različne filtracijske funkcije – čiščenje mehanskih delcev, mulja, klora, slabega vonja ali okusa. Pri filtraciji tako grobih kot finih delcev je potrebna postopna filtracija oziroma vgradnja več zaporednih filtrov, sicer prehitro pride do zamašitve finega filtra. Grobi mehanski oz. peščeni delci v vodi so velikosti nad 50 mikronov, ki jih odstranjujemo s pralnimi mrežicami, s pralnimi diski, z avtomatskimi samoizpiralnimi filtri, z avtomatskimi peščenimi filtri. Fini mehanski delci (5 – 50 mikronov) se v vodi ne posedajo in jih vidimo kot motnost vode. Za njihovo odstranitev uporabljamo polipropilenske filtrirne vložke, fine filtrirne vreče, avtomatske filtre s posebnimi mediji. Z dodatno vgradnjo sistema za UV dezinfekcijo poskrbimo za mikrobiološko neoporečnost vode. Na voljo so sestavljeni kompleti raznih velikosti za različne pretoke oziroma porabo.

Centralni filtrirni sistem (6)

Vodni filter trojček
Zapri

Trojček 10″

124.90
PRIMA trojček je sestavljen iz treh povezanih filtrirnih ohišij, v katerih so vgrajeni filtrirni elementi, ki opravljajo posebej določeno funkcijo filtriranja, s katerimi dosežemo čisto vodo.
Vodni filter dvojček
Zapri

Dvojček 10″

79.90
PRIMA dvojček je sestavljen iz dveh filtrirnih ohišij, v katerih so vgrajeni filtrirni elementi, ki opravljajo posebej določeno funkcijo filtriranja, s katerimi dosežemo čisto vodo.
Zapri

Filter za vodo izpiralni enojček 10″

89.90104.90
Izpiralni mehanski filtri so primerni za visoke pretoke in odstranjevanje mehanskih delcev na vstopu vode v objekt ali pred toplotno črpalko VODA-VODA.
Zapri

Izpiralni trojček 10″, 1″

159.90
V vsakem filtrirnem ohišju je filtrirni vložek, ki opravlja posebej določeno funkcijo filtriranja, s katerimi dosežemo čisto vodo.
Vodni filter mehanski enojček
Zapri

Mehanski enojček 10″

32.90
PRIMA mehanski enojček je sestavljen iz filtrirnega ohišja, v katerem je vgrajen filtrirni element, ki skrbi za mehansko filtracijo vode.
Zapri

Mehanski pralni enojček 10″

39.90
PRIMA mehanski enojček je sestavljen iz filtrirnega ohišja, v katerem je vgrajen filtrirni element, ki skrbi za mehansko filtracijo vode.